In ce situatii poti apela la serviciile unui psiholog online?

Articole Asemanatoare

Ce inseamna cand un barbat te saruta pe cap

Contextul Emotional al Unui Sarut pe Cap Un sarut pe...

Ce inseamna monotonia intr-o relatie

Monotonia intr-o relatie poate fi o provocare semnificativa pentru...

Ce inseamna dislexic

Ce este dislexia?Dislexia este o tulburare de invatare specifica,...

Ce inseamna non-binar

Identitatea non-binara este o parte esentiala a spectrului de...

Ce inseamna cand un barbat te priveste pe ascuns

Interpretarea privirilor ascunse ale unui barbatPrivirile ascunse ale unui...

Problemele legate de sanatatea mentala incep sa fie tot mai constientizate si tratate cu seriozitatea necesara. Cu toate acestea, romanii inca sunt reticenti in a apela la serviciile unui psiholog. Acest lucru se poate datora unor preconceptii sau temerilor ca vor fi catalogati ca fiind nebuni de persoanele din jurul lor. 

In realitate insa psihologul este cel care diagnosticheaza si alege tipul de terapie potrivit pentru a ajuta oamenii, pacientii sai, sa depaseasca problemele cu care se confrunta, sa evolueze atat in viata privata, cat si in cea profesionala. 

In prezent, acestia au posibilitatea de a urma sedintele de psihoterapie cu un psiholog online, astfel incat comunicarea sa se poata desfasura mai usor, deoarece confortul din propria locuinta ajuta la o relaxare si permite specialistului sa poata pune un diagnostic mai usor. 

Printre situatiile in care serviciile unui psiholog online se pot dovedi de mare ajutor sunt: 

  • Depresia 

Depresia este una dintre problemele care afecteaza foarte multi oameni, de toate varstele, mai ales in ultimii ani, cand stresul a devenit tot mai prezent in vietile lor. Desi este o problema care este greu de acceptat de unii dintre cei care sufera de depresie, interventia unui psiholog este foarte importanta, pentru a preveni agravarea problemelor. 

In plus, exista studii care demonstreaza ca si psihoterapia online este la fel de eficienta ca sedintele de terapie fata in fata. 

  • Stresul si anxietatea 

Se intampla de multe ori sa apara atacuri de panica sau de anxietate, chiar si in momente in care cei care le experimenteaza sunt linistiti, fara un factor declansator direct. Acestea sunt efectul acumularii stresului si anxietatii fata de problemele persoane sau de situatiile cu care oamenii se confrunta in viata cotidiana. 

De aceea, pentru a identifica si chiar trata adevaratul motiv care a dus la aparitia acestor atacuri, ajutorul unul psiholog este foarte util. Astfel de probleme pot fi gestionate si cu ajutorul psihoterapiei desfasurate online.   

In concluzie, lipsa de timp sau imposibilitatea de a ajunge la cabinetul unui psiholog nu mai sunt o problema pentru cei care au nevoie de psihoterapie.