Brățara din aur fixă sau mobilă – ce model mi se potrivește?

    Articole Asemanatoare

    Brățările vin într-o gamă variată de stiluri. Prin urmare, femeilor le este adesea dificil să aleagă un anumit model de brățară. 

    Unele femei preferă brățările fixe, masive, în timp ce altele iubesc brățările delicate cu lanț. Alegerea brățării potrivite este însă și o chestiune de stil, iar decizia trebuie să ia în considerare mai multe aspecte: 

    • cât de des va fi purtată brățara;
    • ocazie specială;
    • maniera de fixare a acesteia. 

    Dacă brățara va fi purtată zi de zi, atunci ea trebuie să fie în acord total cu stilul doamnei sau domnișoarei, să-i completeze ținuta și să-i accentueze armonios personalitatea.

    Cum se alege brățara potrivită?

    Persoanele trebuie să se gândească la motivul pentru care cumpără bijuteria. Unele dintre acestea cumpără bijuteriile pentru a le oferi cadou iubitei, soției, prietenei sau unei rude, iar altele cumpără articolul pur și simplu pentru că le-a atras atenția și va merge de minune cu o ținută pe care o dețin deja. 

    Iată câteva criterii cu ajutorul cărora alegerea unei brățări va deveni mai ușoară, fie că este vorba de o brățară fixă sau de una una mobilă.

    1. Stilul brățării

    Cele mai citite articole

    Acesta trebuie să fie în deplin acord cu stilul persoanei care o va purta, cu ținuta pe care o va accesoriza. Doamnele pot alege o brățară simplă, pe care să o poată adăuga la orice tip de vestimentație și care să le reflecte în totalitate personalitatea. O brățară cu design complex, tip lanț, cu pietre strălucitoare, va fi potrivită unei ocazii speciale, în timp ce o brățară fixă, nu foarte lată sau mai multe brățări fixe, subțiri vor accesoriza cu succes orice ținută de zi.

    2. Circumferința

    Brățara trebuie să se potrivească pe încheietura mâinii și să ofere confort la purtare. Brățarile mobile au de regulă centimetri în plus de lanț și se pot regla din încuietoare. O brățară fixă este un cerc închis permanent și va trebui să intre pe mână și să nu iasă decât când persoana își strânge degetele special pentru a permite scoaterea bijuteriei.

    3. Durabilitatea

    Brățările se pot agăța de lucruri sau se pot prinde de îmbrăcăminte. O brățară trebuie să reziste activităților obișnuite ale persoanei și să nu fie foarte fragilă. Brățările mobile nu trebuie să fie prea largi, pentru a evita pericolul agățării și ruperii, iar cele fixe să nu fie foarte subțiri, pentru a nu se deforma.

    4. Confortul la purtare

    Când probează o brățară, femeia trebuie să miște mâinile. Acest lucru va oferi mai multe informații despre cât de confortabilă este brățara peste zi, dacă se simte prea grea sau prea largă, dacă un element al ei deranjează la purtare. 

    5. Posibilitatea purtării în straturi

    Stilul layering este foarte popular în rândul tinerelor domnișoare, dar și al doamnelor mai romantice, care iubesc accesoriile delicate. Dacă se dorește purtarea în acest mod, persoana va trebui să ia în considerație și felul în care se poate asorta brățara cu alte podoabe pentru încheietura mâinii.

    Ținând cont de aceste aspecte, alegerea unei brățari potrivite, fixe sau mobile, va fi mai ușoară, iar găsirea stilului adecvat nu va fi o problemă, având în vedere varietatea modelelor din oferta unui magazin de bijuterii din aur.

    Cele mai citite articole