Cum a devenit tratamentul cu fatete dentare atat de popular? 

Articole Asemanatoare

9 activități sportive pe care să le faci iarna

Iarna este anotimpul care, pentru mulți dintre noi, aduce...

3 criterii de care să ții cont când alegi fondul de ten

Alegerea corectă a fondului de ten este esențială pentru...

Fatetele dentare nu sunt tocmai o inventie noua, dar de-a lungul existentei lor, au continuat sa fie perfectionate, astfel incat sa ajunga intr-un punct in care toti oamenii au posibilitatea sa apeleze la un astfel de tratament. Scopul lor principal este de a inlocui dintii deteriorati, sau care au un aspect mai putin placut, pentru a le oferi pacientilor motive sa zambeasca din nou. 

Avantajele pot sa difere in functie de tipul de fatete dentare ales de o persoana; spre exemplu, fatetele dentare din zirconiu ies in evidenta prin rezistenta, in timp ce fatetele din ceramica au un aspect natural, datorita materialului utilizat. Pacientii vor discuta cu un medic dentist pentru a ajunge la un consens in ceea ce priveste optiunea cea mai potrivita pentru ei. 

Rezultate cu aspect natural si de durata 

Fatetele dentare arata si se comporta exact ca niste dinti naturali, asa ca pacientii care merg pe aceasta varianta nu vor avea probleme la activitati precum mestecatul sau vorbitul. In acelasi timp, fatetele dentare vor rezista pentru o lunga perioada de timp, daca sunt ingrijite cum trebuie, adica printr-o igiena orala sanatoasa si o alimentatie corespunzatoare. 

Tratamentul cu fatete dentare poate rezolva numeroase imperfectiuni, de la acoperirea spatiilor inestetice dintre dinti, la ascunderea dintilor ciobiti sau a varfurilor inegale. La acest tratament, contraindicatiile sunt dintii devitali cu obturatii proximale si de colet si dintii cu modificari de pozitie severa, caz in care pacientii trebuie sa cauta o alta solutie. 

Pacientii au posibilitatea de a testa fatetele dentare inainte de a lua o decizie

Celor carora le e teama ca rezultatul tratamentului nu va fi pe placul lor, dar vor totusi sa-l incerce, au posibilitatea de a-l testa. Diferenta intre testare si tratament propriu-zis este ca dintii nu vor fi slefuiti, fiind vorba de o tehnica ireversibila. Astfel, daca pacientii nu sunt multumiti de rezultat, nu vor fi obligati sa continue tratamentul.  

In cele din urma, tratamentul cu fatete dentare a suferit mai multe modificari de-a lungul timpului, astfel incat in prezent, oricine poate sa apeleze la acest serviciu pentru a imbunatati aspectul dintilor sai.