Masca de fata cu ulei de cocos si bicarbonat

Articole Asemanatoare

9 activități sportive pe care să le faci iarna

Iarna este anotimpul care, pentru mulți dintre noi, aduce...

3 criterii de care să ții cont când alegi fondul de ten

Alegerea corectă a fondului de ten este esențială pentru...

Binecunoscuta masca cu ulei de cocos si bicarbonat

Masca cu ulei de cocos si bicarbonat a devenit foarte populara printre persoanele care sunt interesate de ingrijirea tenului. Acesta este un remediu natural, simplu de preparat si de folosit. Uleiul esential de cocos este folosit in mod obisnuit pentru a hidrata si calma pielea uscata, iar bicarbonatul de sodiu este eficient in reducerea inflamatiei si a inflamatiilor.

Beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri vegetale. Acesta este bogat in vitamine, antioxidanti si acizi grasi esentiali. Aceste substante nutritive actioneaza ca un emolient pentru piele, ajutand la hidratarea si mentinerea elasticitatii acesteia. Acesta mai contine si laurina, un acid gras cu proprietati antibacteriene, anti-fungice si anti-inflamatorii.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietatile sale de curatare si exfoliere. Acesta poate fi folosit pentru a elimina excesul de sebum si celulele moarte, curatand si deschizand porii. De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la calmarea iritatiilor si a inflamatiilor pielii, cat si la reducerea acneei.

Folosirea acestei masti

Masca cu ulei de cocos si bicarbonat poate fi preparata foarte usor. Se amesteca doua linguri de ulei de cocos cu o lingura de bicarbonat de sodiu. Se poate adauga si putin ulei esential pentru a obtine o aroma placuta in timpul folosirii mastii. Se poate aplica masca pe tenul curat si uscat, se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calda si se aplica o crema hidratanta.

Beneficiile mastii

Masca cu ulei de cocos si bicarbonat poate oferi numeroase beneficii pielii. Acesta poate oferi un ten mai hidratat si mai catifelat, reduce inflamatiile si iritatiile, indeparteaza excesul de sebum, calmeaza si reduce acneea si poate chiar preveni aparitia ridurilor.

Efectele secundare

Masca cu ulei de cocos si bicarbonat nu are efecte secundare. Cu toate acestea, este important sa se tina cont de reactiile individuale. In cazul in care apar iritatii persistente sau roseata pe piele, este important sa se intrerupa folosirea si sa se consulte un medic.

Concluzie

Masca cu ulei de cocos si bicarbonat poate fi o solutie excelenta pentru persoanele care isi doresc sa aiba un ten mai hidratat si mai catifelat. Acesta poate fi preparata cu usurinta acasa si poate oferi numeroase beneficii pielii fara prezenta unor efecte secundare. Cu toate acestea, este important sa se tina cont de reactiile individuale si sa se opreasca folosirea daca apar iritatii sau roseata.