Masca de fata cu banana si iaurt

Articole Asemanatoare

9 activități sportive pe care să le faci iarna

Iarna este anotimpul care, pentru mulți dintre noi, aduce...

3 criterii de care să ții cont când alegi fondul de ten

Alegerea corectă a fondului de ten este esențială pentru...

Introducere

Masca de fata cu banana si iaurt este un tratament facial cu rezultate surprinzatoare. Este o masca naturala ce ofera hidratare si hrănire, iar rezultatele sunt vizibile inca din prima folosire. Masca se pregateste din ingrediente simple, ieftine si usor de gasit. Se foloseste cu regularitate, o data la doua sau trei saptamani, si este potrivita pentru orice tip de ten. In urmatorul articol vom detalia mai mult despre beneficiile acestei măşti şi modul în care se face.

Beneficiile măştii cu banana si iaurt

Banana si iaurtul au proprietati hidratante, emoliente si nutritive. Au capacitatea de a hrani si hidrata pielea, lasand-o catifelata si elastica. Banana contine vitamine, minerale si nutrienti esentiali pentru piele, precum potasiu, magneziu si fier. Acestea ajuta la regenerarea celulelor pielii, intarind-o. In plus, banana are proprietati anti-inflamatorii, ajutand la combaterea erupţiilor cutanate.

Iaurtul este, deasemenea, extrem de benefic pentru piele. Contine acid lactic, care ajuta la indepartarea celulelor moarte de pe suprafata pielii. De asemenea, acidul lactic micsoreaza porii, lupta cu bacteriile si reduce inflamatiile. Iaurtul contine, de asemenea, vitamina B2, ce hraneste si hidrateaza pielea.

Modul de preparare a măştii cu banana si iaurt

Pentru prepararea acestei măşti, ai nevoie de o banana, o lingurita de iaurt si o lingurita de miere. Pune ingredientele intr-un bol si amesteca-le pana obtii o pasta cu consistenta omogena. Daca pasta este prea moale, mai adauga cateva picaturi de iaurt. Daca este prea densa, mai adauga cateva picaturi de miere.

Aplica pasta obtinuta pe fata curata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute. Umezeste-ti mainile cu apa calduta si maseaza usor fata in miscari circulare, pe palme si pe dosul lor. Acest pas va ajuta la penetrarea substantelor nutritive in derma. Clateste-ti fata cu apa calduta si tamponeaz-o cu un prosop moale pentru a elimina excesul de umezeala.

Frecventa de folosire

Aceasta masca se poate folosi o data la doua sau trei saptamani pentru a obtine rezultate spectaculoase. Daca ai o piele uscata, se recomanda folosirea acestei măşti de doua ori pe saptamana. De asemenea, ea poate fi folosita si in caz de acnee si de erupţii cutanate.

Contraindicatii

Masca se poate folosi in siguranta de oamenii de toate varstele. Cu toate acestea, se recomanda consultarea unui medic inainte de a folosi masca daca ai un istoric medical sau dermatologic. In cazul in care ai pielea sensibila, poate fi necesara reducerea cantitatii de iaurt sau a adaugarea unei cantitati mai mari de miere.

Concluzie

Masca de fata cu banana si iaurt este cea mai buna optiune pentru a hidrata si hrani pielea. Este o masca naturala ce nu cauzeaza iritatii si nu necesita costuri prea mari. Se prepara usor si se foloseste o data la doua sau trei saptamani. Acesta masca este potrivita pentru toate tipurile de ten, dar se recomanda consultarea unui medic inainte de a o folosi.