Masca de fata cu bicarbonat si lamaie

Articole Asemanatoare

9 activități sportive pe care să le faci iarna

Iarna este anotimpul care, pentru mulți dintre noi, aduce...

3 criterii de care să ții cont când alegi fondul de ten

Alegerea corectă a fondului de ten este esențială pentru...

Introducere

Masca de fata cu bicarbonat si lamaie este un tratament natural pentru pielea uscata si, prin urmare, pentru curatarea si tonifierea tenului. Bicarbonatul de sodiu este un produs obisnuit pentru curatarea si exfolierea pielii, in timp ce lamaia, bogata in vitamina C si antioxidanti, ajuta la echilibrarea pH-ului pielii si la reducerea pigmentarii. Amestecand cele doua ingrediente, obtinem o masca usor exfolianta si regeneranta, care curata delicat porii si modifica culoarea tenului, ajutandu-l sa devina mai luminoasa si mai sanatoasa.

Beneficii

Masca de fata cu bicarbonat si lamaie are numeroase beneficii pentru piele. In primul rand, bicarbonatul de sodiu poate exfolia delicat pielea si curata porii, inlaturand excesul de sebum si ajutand la reducerea acneei. De asemenea, bicarbonatul actioneaza ca un agent de albire, astfel incat te ajuta sa obtii un ten mai luminos si mai sanatos. Lamaia, pe de alta parte, ofera acizi naturali si antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi si restabileste pH-ul pielii. Ea ajuta, de asemenea, la descuamarea celulelor moarte si la reducerea petelor si a discoloratiilor.

Mod de aplicare

Inainte de a aplica masca de fata cu bicarbonat si lamaie, tenul trebuie curatat si uscat. Pentru a face masca, trebuie sa amesteci amesteci intr-un vas 3 lingurite de bicarbonat de sodiu si sucul unei jumatati de lamaie. Intindeti masca pe pielea curata si lasati-o sa actioneze timp de 5-10 minute. Dupa ce ai terminat, clateste-ti fata cu apa calda si usuca-te cu un prosop curat.

Frecventa

Masca de fata cu bicarbonat si lamaie poate fi folosita o data pe saptamana. Este important sa eviti exfolierea excesiva, deoarece poate irita si usca pielea. In general, masca poate fi folosita de persoanele cu piele uscata sau mixta. Persoanele cu piele sensibila sau grasa pot folosi masca de fata, dar trebuie sa o foloseasca mai rar si sa se asigure ca nu le provoaca iritatii.

Aditivi facuti in casa

Masca de fata cu bicarbonat si lamaie poate fi imbunatatita prin adaugarea unor aditivi facuti in casa. Unul dintre cele mai populare aditivi este uleiul de argan, care este bogat in acizi grasi si antioxidanti si ajuta la hidratarea pielii si la reducerea inflamatiei. De asemenea, poti adauga si miere sau ou, care ajuta la hidratarea si calmarea pielii. Fiecare aditiv trebuie sa fie adaugat in cantitati mici, pentru a te asigura ca nu iriti pielea.

Concluzie

Masca de fata cu bicarbonat si lamaie este un tratament natural usor si eficient pentru curatarea si tonifierea tenului. Acesta curata porii si exfoliaza delicat pielea, ducand la un ten mai luminos si mai sanatos. Lamaia ofera acizi naturali si antioxidanti, care ajuta la echilibrarea pH-ului pielii si la reducerea petelor si discoloratiilor. Masca poate fi folosita o data pe saptamana si poate fi imbunatatita prin adaugarea unor aditivi facuti in casa, cum ar fi mierea, uleiul de argan si oul.