5 beneficii ale ceaiului verde

Articole Asemanatoare

Transformarea buzelor cu acid hialuronic: procesul, beneficiile si intretinerea

Vrei sa-ti subliniezi trasaturile faciale si sa-ti imbunatatesti increderea...

Avantaje, rezistență și secrete de aplicare pentru unghii impecabile 

Popularitatea pe care a câștigat-o oja semipermanentă nu este...

Semnificatia numelui Daniela

Originea si semnificatia numelui DanielaNumele Daniela are o origine...

Semnificatia numelui Ana

Originea si etimologia numelui AnaNumele Ana are o origine...

Semnificatia numelui Sorina

Originea si Istoria Numele SorinaNumele Sorina are radacini adanci...

Originar din China si India, ceaiul a fost consumat de secole in intreaga lume. Datorita in special antioxidantilor sai puternici, ceaiul verde este totusi cel ale carui beneficii sunt cele mai dovedite. Se spune ca ceaiul verde este bun pentru creier, ajuta la mentinerea sanatatii corporale si previne bolile cardiovasculare, cancerele si diabetul.

Iata cinci beneficii ale ceaiului verde care au fost studiate in lucrari stiintifice, desi unele solicita cercetari suplimentare. Inainte de a bea ceai verde insa, atentie la calitatea acestuia deoarece unele contin prea mult fluor.

Antioxidantii din ceaiul verde reduc riscul de cancer

Studiile observationale au aratat o legatura intre consumul de ceai verde si reducerea riscului de cancer. De exemplu, femeile care beau cel mai mult ceai verde isi reduc riscul de cancer mamar, conform unui studiu din 2006 . In mod similar, un studiu pe 69.710 de femei chineze a constatat ca bautorii de ceai verde aveau un risc redus cu 57% de cancer colorectal.

Ceaiul verde ar fi benefic impotriva bolilor cardiovasculare

Un studiu din 2006 din Journal of the American Medical Association a constatat ca acest consum de ceai verde este asociat cu o mortalitate redusa, inclusiv din cauze cardiovasculare. Studiul a urmarit 40.000 de japonezi cu varsta cuprinsa intre 40 si 79 de ani pe parcursul a 11 ani. 

Cei care au baut mai mult de cinci cani de ceai verde pe zi au avut un risc semnificativ mai mic de deces, mai ales din cauze cardiovasculare; de exemplu, la femei, riscul a fost redus cu 31% pentru decesul cardiovascular. In mod similar, consumul de ceai verde este asociat cu un risc redus de accident vascular cerebral, conform unui studiu publicat in Stroke. 

Ceai verde impotriva diabetului de tip 2

Diabetul tipul 2 se caracterizeaza prin niveluri de glucoza crescut in sange, la rezistenta la insulina sau incapacitatea de a le produce. Cercetarile din 2013 arata ca ceaiul verde poate reduce zaharul din sange. 

Un studiu publicat recent sugereaza ca EGCG din ceaiul verde reduce riscul de rezistenta la insulina. In cele din urma, un studiu efectuat de japonezi a constatat ca cei care au baut cel mai mult ceai verde si-au redus riscul de diabet de tip 2 cu 42%.

Ceaiul verde este bun pentru creier

Ceaiul verde contine cofeina, care este un stimulent pentru creier. Desi contine mai putin decat cafeaua, cofeina din ceaiul verde este suficienta pentru a provoca un raspuns in organism. Ceaiul verde contine si L-teanina. 

Cofeina si L-treanina combinate par sa imbunatateasca functia creierului, conform cercetarilor din 2008. Cercetarile in  psihofarmacologie sugereaza ca ceaiul verde sustine functia cognitiva a creierului, in special memoria. Ceaiul verde ar proteja, de asemenea, creierul pe masura ce imbatranesti: catechinele din ceaiul verde au efecte protectoare asupra neuronilor. 

Ceaiul verde, un aliat pentru slabit

Suplimentele alimentare care se presupune ca ajuta la pierderea in greutate contin adesea ceai verde. De exemplu, intr-un studiu clinic care a implicat 240 de barbati si femei pe parcursul a 12 saptamani, ceaiul verde a redus procentul de grasime corporala, greutatea, circumferinta taliei si grasimea abdominala.